2010-11-22


Na stronie internetowej Deezen Magazine – pisma o architekturze i dizajnie, ukazał się raport zrealizowany na zlecenie firmy Scholtès, mówiący o najnowszych trendach w zakresie projektowania mebli i akcesoriów kuchennych, jak również relacji pomiędzy dizajnem i jedzeniem.

Problematyka food design została przedstawiona przez autorów raportu zarówno od strony naszych nawyków żywieniowych, czy potrzeb estetycznych (np. w kontekście umeblowania kuchni czy podania potrawy), jak i roli, jaką w naszym życiu pełni kuchnia. Kuchnia – rozumiana jako miejsce przygotowania codziennych posiłków oraz miejsce skupiające domowników wokół stołu.

Bogato ilustrowany przykładami raport rzuca ciekawe światło na kwestię rozwoju usług dla branży spożywczej, a tym samym dla nas samych.

Raport dostępny jest na stronie: www.dezeen.com

Źródło i zdjęcia: www.dezeen.com; www.mischertraxler.com